Scheidsrechters

Wordt ook vrijwilliger

Zonder scheidsrechters geen wedstrijd is een uitspraak die veel gehoord is in de sport. Handbalvereniging Quintus is zich hier ook van bewust en vindt het belangrijk dat er goede scheidsrechters binnen de handbalsport actief zijn. Om dit binnen de vereniging goed in te richten is de Functiegroep Scheidsrechters opgericht. De functiegroep scheidsrechters heeft tot taak de gang van zaken rond scheidsrechters, spelleiders en tijdwaarnemers in goede banen te leiden.

Dit betreft de gehele organisatie zoals het indelen van de wedstrijden bij Handbal Vereniging Quintus, het begeleiden van scheidsrechters en het opgeven voor en verzorgen van cursussen voor alle niveaus. Een voorbeeld hiervan is het jaarlijks opleiden van de jeugd in de leeftijdsgroep van 15 t/m 18 jaar met de spelleiderscursus waarna zij met begeleiding wedstrijden van onze lagere jeugd fluiten.
Om alle jeugdwedstrijden te voorzien van een scheidsrechter is het vanaf het seizoen 2014-2015 verplicht voor de leden in de leeftijdsgroep van 15 t/m 18 jaar om de cursus te volgen en wedstrijden te fluiten.

In totaal gaat het om een groep van ongeveer 40 scheidsrechters van allerlei niveau die samen wekelijks vele wedstrijden leiden. Wil je hier een onderdeel van uit maken door zelf ook te gaan fluiten of juist de jeugdleden te begeleiden dan horen wij dit graag. Je kunt jezelf aanmelden via onderstaande button.

Voor vragen en opmerkingen over scheidsrechters en spelregels: scheidsrechters@quintushandbal.nl
Voor vragen over indelingen van scheidsrechters: scheidsrechters@quintushandbal.nl