Hoe werkt de teamindeling bij Quintus?

De teamindeling is te vinden op onze website

Wie maakt de teamindeling?
Wij zijn in de gelukkige positie binnen onze vereniging al jaren gekwalificeerde trainers te hebben lopen binnen alle categorieën. Deze trainers bekijken halverwege/einde van het seizoen op basis van leeftijd en niveau d.m.v. de reguliere of extra trainingen wie in welk team ingedeeld kan worden. Zij doen dit met de beste intentie. Wij staan 100% achter ons kader en de beslissing die zij hierin nemen. De beslissing ligt namelijk niet bij 1 trainer, dit gaat in overleg met een trainersgilde. De indeling wordt gemaakt op wat de spelers kunnen en niet wat de ouders willen.

Waarom zitten de coaches niet aan tafel?
Vooraf worden coaches geraadpleegd over de bevindingen. Wij hebben begrepen dat dit afgelopen keer niet in iedere categorie heeft plaatsgevonden. Excuus daarvoor, wij zullen daar volgend seizoen beter op aansturen. De mening van de coach wordt door de trainers meegenomen in het overleg.
Indelingen lopen verticaal door de hele vereniging heen. Dames selectie moet aangevuld worden met A spelers, waardoor B doorstroomt, C hoger gaat spelen, etc, etc. Om in zo’n overleg ook alle coaches uit te nodigen blijkt in de praktijk niet werkbaar.

Stappenplan voor volgend jaar

• We organiseren in maart/april een inloop avond voor de ouders die vragen hebben over volgend seizoen
  • Trainers informeren bij elke coach wat er speelt en leeft in het team en nemen dit mee naar het teamindelingsoverleg.

Vragen?
Zijn er op dit moment nog vragen over de teamindeling die niet kunnen wachten tot na de zomervakantie, mail dan de betreffende coördinator of stel je vraag aan jeugdcommissie@quintushandbal.nl
Hopelijk begrijpen jullie dat als zij niet meteen reageren, zij ook van een welverdiende zomervakantie genieten. Zij doen hun uiterste best zo snel mogelijk op je vraag terug te komen.

Een vriendelijk verzoek niet rechtstreeks de trainers te bellen.

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie en kijken uit naar weer een sportief handbal seizoen.

Met vriendelijke groet,
Jeugdcommissie