Quintus neemt deel aan de Partille Cup 2019 in Gotenburg Zweden

Aankomende zondagavond 30 juni vertrekt een bus vanaf Quintus met een van groep van 20 meiden (leeftijdsklasse C en B-jeugd) onder begeleiding van Marinka van der Ark, Lotte van Kester, Henk van Oers en Jan van Kester naar Gotenburg, Zweden.

De meiden gaan meedoen aan de 50e ste editie van de Partille Cup. Het grootste jeugdhandbaltoernooi van de wereld met meer dan 2000 wedstrijden die in een week worden gespeeld.

Door Quintus Handbal is in 2000 voor het eerst deelgenomen aan de Partille Cup met een meiden van 16 jaar team. Ze waren voor het unieke karakter van dit toernooi getipt door Henk van Oers. Het team in 2000, toen het toernooi nog in het dorp Partille gespeeld werd, bracht het toen zelfs tot de finale. In de finale werd van het Noorse Fjellhammer verloren. Kort daarna verhuisde het toernooi naar de nabij gelegen grotere stad Gothenburg.
Het streven is om het toernooi eenmaal per 2 jaar te bezoeken. In 2010 werd de halve finale gehaald. Voor herenjeugd is het verschil fysiek over de grens altijd nog veel groter. Meerdere lichtingen jongens o.l.v. Ferry Bakker, hebben dat in de loop van de jaren bij de Partille Cup mogen ervaren.

Omdat de Partille Cup volgende week buiten de reguliere schoolvakanties.valt, kregen niet alle speelsters uit de DC1 en DB1 medewerking van hun school en moest er aanvulling voor de groep in de regio gezocht worden. Die is met 3 speelsters er bij gelukkig gevonden. De samenstelling van de teams bij de Partille Cup wijkt, daarom af van de samenstelling in de competitie. De doelstelling is tweeledig. We willen de speelsters een unieke handbalweek laten beleven en bovendien de individuele speelsters een stuk ervaring op laten doen met internationaal jeugdhandbal.

Met een Meiden 15 (geboortejaar 2004) en Meiden 16 (geboortejaar 2003) team gaan de meiden dinsdag, woensdag en donderdag 5 poulewedstrijden spelen, tegen Scandinavische teams. Na de poulewedstrijden volgen er vanaf vrijdag een knock-out wedstrijden op twee niveaus (nr.’s 1tm3 en nr’s 4 tm 6) Uiteindelijk zijn er op zaterdag zowel de A- als B-finales.
De wedstrijden worden gespeeld op kunstgras en ook de jeugd mag daar met hars spelen. Dit zal dus even omschakelen worden. De wedstrijden zullen net als bij het jeugdtoernooi met Pinksteren in Neuss een stuk fysieker zijn dan de meiden tot nu toe in Nederland gewend waren. De weerstand op dergelijke toernooien onderstreept maar weer eens het belang van een goed fysiek programma in de jeugdopleiding. Hoge sportieve verwachtingen hebben we vooraf niet. We laten ons gewoon door de teams verrassen.

Meiden 15 speelt in de poule tegen Kungsangens, Charlottenlund, Lillestrom, Trelde GI en Ydun 2. (2 Deense teams, 2 Noorse teams en 1 Zweeds team).

Meiden 16 speelt in de poule tegen Stromsgodset IF1, Molndals HF, RF IF 1, Vinding SF en Valder IL. (2 Zweedse teams, 2 Noorse teams en 2 Deense teams)

Via deze link kun je de meiden en hun resultaten volgen, maar ook naar registratie naar een livestream kijken : https://results.partillecup.com/2019/

Op dinsdagavond mogen de meiden Nederland vertegenwoordigen bij de openingsceremonie die wordt gehouden in het pretpark Liseberg. Omdat er bij de openingsceremonie dit jaar vuurwerk wordt afgestoken is de ceremonie verplaatst van het Scandinavium naar het open lucht theater in Liseberg. Er worden hier 20.000 toeschouwers verwacht. Super spannend en leuk uiteraard. De speelsters gaan daarbij voor een stukje Holland promotie zorgen. In de welbekende Oranje Bavaria jurkjes zullen ze achter de Nederlandse vlag de arena betreden. (Dank je wel Bavaria!)

De afgelopen maanden hebben de meiden via diverse acties sponsorgelden verzameld om de reis en hun kleding te kunnen bekostigen. We willen dan ook alle persoonlijke sponsors en de Business club van Quintus Handbal hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Op de Facebookpagina @quintushandbalgoespartille2019 wordt er dagelijks live verslag gedaan.”Like” de pagina en blijf zo op de hoogte.