Coach Neso Saponjic optimistisch over kansen Quintus in Polen

De handbalsters van Quintus moeten zaterdag in Polen een 21-25 nederlaag goedmaken tegen Pogon Szczecin om de finale van de Europa Cup te bereiken. Een zwaar karwei, maar coach Neso Saponjic heeft goede hoop dat het kan lukken.

De optimistische co-trainer heeft samen met René Zwinkels de technische leiding in handen van de Westlandse formatie. Na de thuisnederlaag was hij al positief over het vertoonde spel.

Saponjic: ,,Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld met een mindere fase van tien minuten in de tweede helft. Daarin maakten we te veel technische fouten door onnodig gehaast spel. Dat was jammer, want er zat meer in dan die nederlaag met vier doelpunten.”

Saponjic, die het Oost-Europese handbal goed kent, prijst de kracht van de Poolse opponent. ,,Het is een topploeg met veel profs uit Kroatië, Servië en Italië en een paar internationals. Ze zijn heel effectief en laten dus geen kansen liggen. Wij hebben er in de thuiswedstrijd het maximale uit gehaald tegen een team van topniveau.”

SCHERPER
Ondanks het verlies is Saponjic optimistisch. ,,We hebben goede hoop dat het juist in de uitwedstrijd beter gaat. Vooral in de aanval moet het dan scherper en ook geduldiger. Verdedigend moeten we doortastender zijn en hopelijk kunnen onze sluitposten extra ballen stoppen. Dán hebben we kansen, al realiseren we ons dat het niet eenvoudig wordt om daar de boel nog recht te zetten.”

De gedreven coach verwacht dat het net zo’n spannende wedstrijd wordt als in Kwintsheul. ,,Het wordt hoe dan ook een prachtig duel. De sfeer zal daar ook geweldig zijn. Voor ons zijn dit ook partijen die een goede les zijn voor de topwedstrijden die wij na dit Europa Cup avontuur spelen. Als de speelsters optimaal presteren, zie ik kansen voor ons.”

Daarna moet Quintus op donderdag 18 april in Kwintsheul aan de bak voor de halve finale om de landstitel tegen Dalfsen. De uitwedstrijd eindigde in 22-22. Zondag 28 april staat in Almere de bekerfinale tegen Venlo op de rol.

Bron AD SPORT/PETER LOTMAN