DS3 wint de Jan Alma Cup 2019!

Na een zinderende finale in Pijnacker tegen Veneco Velo DS2 heeft onze DS3 in de 2e helft van de verlenging gewonnen. De meiden hebben gestreden! Dames en begeleiding fantastisch gedaan! Dit was ook allemaal niet gelukt zonder de trainingen van Leo van Velzen en de jongens Bart, Wido, Guido en Pim die hem wekelijks hebben geassisteerd bij het geven van de trainingen. Bedankt mannen!

Dames 3, het dit jaar geheel nieuwe breedtesport team van Quintus is ingedeeld in de tweede klasse. Als hoogst spelende team van Quintus in de regionale competitie mogen we dan mee doen aan de Jan Alma Cup.

Nou, dat wilden we wel! De eerste ronde hadden we het geluk dat we uitgeloot zijn. Jammer want een potje ballen is altijd leuk. De tweede ronde moesten we tegen Vires et Celeritas in Gouda. Zij spelen in de eerste klasse ergens onder in de lijst. Na een pittige wedstrijd werden de punten met 22-27 mee genomen. Op naar de kwart finale.

Dit keer uit tegen D.W.S. onder leiding van Nicole Grandassi uit Schiedam, een team uit de middenmoot van de eerste klasse. Ook dit keer weer een stevige pot handbal met als resultaat 24-26. Op naar de halve finale. De halve finale bestond uit de nummers 1,2 en 3 van de 1e klasse (Atomium, VENECO VELO en Ventura) en onze dames 3. Wij hebben Atomium uit geloot, natuurlijk : de nummer 1!

Op 28 maart zijn we afgereisd naar Rotterdam zuid. De eerste minuten hebben we een gat geslagen (1-6) en Atomium in verwarring gebracht. De rest van de wedstrijd hebben we deze voorsprong verdedigd, 26-28 eindstand ! WE GAAN NAAR DE FINALE! Intussen had VELO Ventura verslagen.

Dus Quintus dames 3 mag op 12 april om 19.00 tegen VENECO VELO dames 2 in Pijnacker gaan strijden om de Jan Alma Cup 2019.
We hebben er heel veel zin in en gaan het publiek trakteren op een mooie derby tegen de buren uit Wateringen. Kom allemaal kijken!

Bron Jaap Mol / fotografie Paul Vis