Quintus kampioen eerste divisie

Kwintsheul - Het Opleidingsteam van Quintus behaalde het kampioenschap van de eerste divisie.

De ploeg van het technisch duo Lennart Klinkspoor/Marcello Radder won zelf met 21-13 van Gemini Zoetermeer en concurrent Voorwaarts verloor van DSS.

Een knappe prestatie van de Westlandse club, die niet kan promoveren omdat het eerste team al in de eredivisie uitkomt.

Bij de rust was het al 10-3 voor Quintus. Elles Zwinkels (6), Iris van Aalst (5), Nicole van Meteren (4), Elize Zwinkels (3), Paulien Barendrecht (2) en Sabine Vollebregt zorgden voor de doelpunten.

Quintus voorlopig zonder Cynthia Devilee
Coach René Zwinkels van Quintus kan in de beslissende weken van de competitie niet beschikken over Cynthia Devilee-Grift.

De 26-jarige opbouwspeelster is in verwachting. Samen met haar echtgenoot, keeperstrainer Kevin Devilee, verwacht zij in september haar eerste kindje.

De aanstaande moeder: ,,Gek om midden in het seizoen te moeten stoppen, maar wij zijn uiteraard ontzettend blij. Jammer dat ik de belangrijke wedstrijden mis, maar die meiden pakken minimaal één prijs.”

Dit weekeinde was Quintus vrij, maar het heeft drie halve finales bereikt: de Europa Cup, de landstitel en de nationale beker.

De mannen van Quintus verloren de laatste wedstrijd in de BENE-League met 37-23 van Neerpelt. Tot 12-12 hielden de Westlanders gelijke tred, maar bij de rust was het al 18-13 voor de thuisclub. Rick van Ravesteijn was met zes doelpunten de beste speler.

Bron AD SPORT/PETER LOTMAN