Dames 3 kampioenswedstrijd - 23 maart 20.30 uur bij Westlandia

Dames 3 is dit jaar een nieuw breedtesport team samengesteld uit een enthousiast clubje handbal meiden rond de twintig jaar. Ze worden getraind door Leo van Velzen en gecoacht door Jaap Mol. Vol goede moed werd begonnen aan de competitie in de tweede klasse. Het was even wennen aan elkaar maar de start ging voorspoedig en de wedstrijden netjes gewonnen.

Soms met klinkende cijfers maar ook met een gelijk spel in de tweede wedstrijd tegen Hercules maar die was dan ook op zondagochtend vroeg. De competitie werd al snel spannend. EHC dames 1 en onze dames 3 streden om de eerste plaats. Ook EHC morste geen punten tot zij op 2 december bij ons tegen de eerste nederlaag aanliepen. Daar bleef het bij tot wij naar EHC moesten. Dat was natuurlijk heel spannend, want als we die zouden winnen dan kwam het eerste kampioenschap binnen bereik. Tot onze eigen verbazing werd half februari EHC in hun eigen hal met 18-32 verslagen. Nog drie wedstrijden te gaan, 6 punten te verdelen en 4 punten los van nummer 2. Op 10 maart eerst ODIS thuis, die werd binnen gesleept. Het doelsaldo ten opzichte met EHC werd vergroot tot +51.

Op 17 maart Schipluiden uit. Dat was een zenuwslopende pot. In de rust stond het 11-8 voor Schipluiden. We waren kennelijk nog niet bezig met handballen. De tweede helft ging dat beter, eind resultaat 19-24. We zijn nu echt kampioen! Nog 1 wedstrijd te gaan, Westlandia uit op zaterdagavond 23 maart. We gaan daar natuurlijk een mooie pot van maken voor ons publiek.
Naast het kampioenschap strijden de dames van het derde ook nog in de Jan Alma Cup. Ze hebben daar inmiddels de halve finale gehaald. We gaan dus nog voor een tweede prijs dit jaar !

Super goed gedaan dames! Kom ze allemaal aanmoedigen zaterdagavond om 20.30 uur.

Bron coach Jaap Mol