Quintus na verlenging naar halve finale beker

’t Veld - De handbalsters van Quintus hebben met de grootste moeite de halve finale van de nationale beker bereikt. In Noord-Holland won het team van coach René Zwinkels na verlenging met 22-23 van VZV.

De grote vraag was of de Westlandse vrouwen het zware Europa Cupduel met het Spaanse Málaga goed hadden verwerkt. Coach Zwinkels zei het vooraf al: ,,Het wordt een zware bevalling. In het bekertoernooi is alles mogelijk. We hebben een druk programma achter de rug. Ik zoek daarbij niet naar excuses, maar het zijn de feiten.”

Zijn waarschuwende woorden hadden een profetische waarde. Quintus moest tot op de bodem gaan om de runner-up van de eredivisie van zich af te houden. Coach Rolf Schulte van VZV was zondag aandachtig toeschouwer tijdens het EC-duel en hij had de speelwijze van zijn opponent goed bestudeerd.

Quintus kwam niet in het normale spel en moest toestaan dat VZV regelmatig een voorsprong nam. Bij de rust was het 11-11, maar in de tweede helft kwam de thuisclub op 16-14. De Heulse speelsters persten er alles uit en kwamen via 16-16 vlak voor het eindsignaal op 19-19.

In de eerste verlenging kwam VZV wéér twee keer op voorsprong. Opnieuw lukte het Quintus, met een uitblinkende keepster Esther de Vos, de stand om te buigen naar 21-22. Esmee Martens en Lisanne Zwinkels zorgden in de laatste vijf minuten van de verlenging voor de beslissende doelpunten.

QUINTUS OVERTUIGEND NAAR HALVE FINALE BEKER
Kwintsheul- De handballers van Quintus kunnen het seizoen, ondanks de degradatie uit de BENE-League, nog een mooi vervolg geven. Door de 34-21 overwinning op de reserveploeg E&O Emmen plaatste het team van coach Rob Vis zich voor de halve finale van de nationale beker. Daarin stuiten de Westlanders op topclub Volendam.

Vis heeft te horen gekregen, dat zijn status van interim-trainer is omgezet naar die van hoofdcoach. Samen met Jack van Lier, die nu nog het Opleidingsteam onder zijn hoede heeft, gaan zij volgend seizoen aan de slag in de eredivisie.

Vis, die goed ligt bij de spelers, heeft steeds laten weten dat hij met zijn team op een positieve manier afscheid wil nemen van deze competitie. Met de overtuigende bekeroverwinning op E&O is hij aardig op weg.

ERVARING
Quintus speelde niet altijd even oogstrelend handbal, maar de werklust was opnieuw bewonderenswaardig.

Vis: ,,Zo wil ik het ook. Als het niet allemaal even mooi kan, dan moet het met inzet. De supporters moeten kunnen zien, dat er wordt geknokt voor het resultaat. “

De thuisclub was op alle fronten de meerdere van het lager spelende E&O. De ervaring en fysieke kracht, opgedaan in de BENE-League, gaven ruimschoots de doorslag. Bij de rust was het al 16-9. Die marge werd via 21-11 verder uitgebouwd naar 28-18.

Ook de schotkracht van Ard Vollebregt (8) en Collin de Vette (4) vanuit de tweede lijn was een sterk wapen.
Thijs van den Driest (6) uit de hoek en Rick van Ravesteijn (6) vanaf de cirkel waren de andere uitblinkers.

Doelpunten Quintus: Ard Vollebregt (8), Rick van Ravesteijn (6), Thijs van den Driest (6), Collin de Vette (4), Alex Koop (4), Yannick Boers (2), Bernie Vermeer, Lex Dofferhoff, Mitchell Verbraeken en Kevin Landsweers.

Bij E&O waren Lex Baas (8), Toby Trouw (5) en Martijn Fühler (5) de beste schutters.

Het gelegenheidskoppel Marieke Smit/André Hommen verdiende een groot compliment. Zij werden op het laatste moment aan elkaar gekoppeld en floten een prima wedstrijd. Door hun duidelijke manier van fluiten hadden beide ploegen geen problemen met hun leiding.

Bron AD SPORT/PETER LOTMAN