Oliebollentoernooi 2018

Donderdag 27-12 is het weer zover, ons jaarlijks terug kerende Oliebollen toernooi!

Zoals gewoonlijk druppelen de deelnemers rond 19.15u de hal binnen benieuwd in welk team en met wie zij die avond spelen. Wim “die ook dit jaar de indeling voor zijn rekening heeft genomen” heeft de teams zo ingedeeld dat er in elk team 4 Dames en 4 Heren spelen, en daarbij geprobeerd de teams even sterk te maken. Helaas konden dit jaar de recreanten opnieuw niet waardoor we ook dit jaar met vijf i.p.v. zes teams spelen.

De wedstrijden duren een kwartier en de teams dragen namen als De Oliebollen/Voetzoekers of Appelflappen. Ook deze avond neemt Marijke Dofferhof de fotografie haar rekening en ik moet zeggen dat zij dit eveneens vol verve doet. Bijzonder betreft deze editie is dat de Dames 3 bijna geheel compleet aan dit toernooi deel neemt . Een aantal van hen hebben een Oliebollentoernooi nooit eerder mee gemaakt en kijken vol bewondering naar al die goed gespierde en behendige jongens van Heren 3, die ook dit jaar op één speler na met het hele team van de partij zijn! Om even over half acht starten we en gaan de eerste twee teams elkaar vol enthousiasme te lijf. Ondanks dat het in de recreatieve sfeer gaat, is er namelijk geen enkel team van plan te verliezen.

Met Peet Zwinkels, Kees Jansen en Aad van Dijk hebben we echter een stel goede scheidstrechters die de wedstrijden keurig in de hand weten te houden. Ook aan de tafel waar Brigitte Eekhout en Leny Zwinkels de standen, tijden en uitslagen bijhouden verloopt het “nagenoeg” probleemloos….! Uiteindelijk winnen de Appelflappen het op doelgemiddelde van het Oudjaar team en mogen dus de “denkbeeldige” bokaal voor een jaar in hun prijzenkast zetten.

En dan begint het feest pas echt. Ook dit jaar heeft Arie Storm ervoor gezorgd dat Meesterbakkerijen Roodenrijs zich als sponsor presenteert. En wederom zijn de oliebollen van deze Meesterbakker van een uitmuntende kwaliteit . Sterker nog… Ze gingen zo verschrikkelijk hard dat we er maar net aan genoeg hadden. Businessclub Quintus sponsort opnieuw de drankjes, zodat de stemming er na afloop van de wedstrijden al snel inzit.

Zowel Wim als ondergetekende feliciteren na afloop van de wedstrijden “via een mooie toespraak” het winnende team, maar blijkbaar maakt het niet veel uit of je eerste of laatste bent geworden want nergens is het beteuterde gezicht van een verliezer te bekennen. Ondanks dat Wim van Schie zijn meeste taken voor Quintus heeft ingeruild voor het “kom in de Kas” evenement is het geweldig dat hij vanavond zijn taken als vanouds vol enthousiasme oppakt. Achter de bar staat dit jaar Jose Grootscholten die haar taak als lady bar tender routineus en vol enthousiasme oppakt, want ook handballers blijken niet bepaald vies te zijn van een (rose) biertje. Als Wim en ik ver na middernacht huiswaarts rijden, kijken we terug op een geslaagde avond die natuurlijk ook komend jaar weer op het programma staat.

Bron Ard van Wingerden Coördinator Breedtesport.