Oefenwedstrijd DU17 selectie bij HV Quintus

Dinsdag 18 december om 20.30 uur in hal 2 - Oefenwedstrijd DU17 selectie tegen HV Quintus Dames

Afgelopen weekend hebben de dames van Oranje door een geweldige prestaties bij het EK handbal in Frankrijk weer voor veel positieve publiciteit gezorgd voor de handbalsport. Voor het vierde internationale Kampioenschap op rij werd een medaille gewonnen. Helaas had Ziggo Sport de uitzendrechten en mocht de NOS, daarom alleen korte samenvattingen uitzenden. Leuk om met Kelly Dulfer, Deleila Amaga en Rinka Duidam, daar 3 speelsters in actie te zien, die in het verleden ook bij Quintus te bewonderen zijn geweest.

Onder de Oranje selecties zitten als onderbouw de nationale jeugdselecties (DU17 en DU19) en de Handbal Academie. Bij de jongste Oranjeselectie (Jong-Jong Oranje) zijn ook jeugdspeelsters van HV Quintus betrokken.

Na het EK deze zomer in Zweden voor een DU16-selectie met een groep van 16 speelsters, is na vakantie, deze groep weer uitgebreid tot een DU17-selectie. Deze groep is zich aan het voorbereiden op twee grote internationale evenementen deze zomer: een jeugd EK (Italie) en het Europese Jeugd Olympisch Festival in Baku (Azerbeidjan). Het voorbereiding en selectietraject (erg spannend!) verloopt via centrale trainingen op de dinsdagavond op Papendal en een serie oefenwedstrijden tegen eredivisie clubteams. Van HV Quintus zijn Amber Verbraeken, Floor van Kester, Myrthe de Jong, Jette van Ingen, Jill van der Berg, Manon Onings en Fem Boeters opgenomen in de voorlopige selectie.

Vandaag 18 december komt deze Oranje U17 selectie o.l.v. bondscoach Ricardo Clarijs naar Quintus voor een oefenwedstrijd tegen een gecombineerd dames 1-2 team van HV Quintus, o.l.v. René Zwinkels en Neso Saponjic. Omdat morgenavond ook de bekerwedstrijd tussen de heren 2 van HV Quintus en Hellas geprogrammeerd staat, is de oefenwedstrijd in hal 2. De aanvangstijd is 20.30 uur. Natuurlijk zijn de faciliteiten voor toeschouwers niet vergelijkbaar met die in hal 1. Mensen, die de talenten van Oranje uit het hele land in actie willen zien zijn natuurlijk welkom.