Eerste punten voor opleidingsteam Quintus in eredivisie

Kwintsheul - De inhaalwedstrijd in de eredivisie tussen het opleidingsteam van Quintus en Aristos bezorgde de toeschouwers een aantrekkelijk kijkspel. Veel inzet, mooie acties met uiteindelijk de Westlanders als ruime overwinnaar: 28-19.

Daar zag het in het begin niet naar uit trouwens. Aristos opende sterk en het team van coach Maarten Roestenburg beschikte na een kwartier zelfs over een 4-7 voorsprong. De Amsterdamse trainer heeft een vlotte, jonge ploeg op de been gebracht en bij vlagen waren de acties uitstekend. Vooral vanaf de hoeken was de afronding trefzeker met Tom van der Maas in een hoofdrol.

Quintus herpakte zich nog in de eerste helft. Via 7-7 en 12-9 was het bij de rust 15-11 voor het team van het technisch duo Jack van Lier/Marco de Bakker. Na het wisselsignaal van de prima leidende arbiters Erik Hendriks en Remco van der Linden behield de thuisclub steeds een voorsprong van drie, vier doelpunten. Vooral de linkshandige Wesley Roeleveld onderscheidde zich met zijn vlammende schoten.

Verder was ook Yannick Boers goed op schot en toonde Tom de Bruin herhaaldelijk zijn snelheid. Uitblinker was doelman Christ-Jan Franken, die een serie knappe reddingen verrichtte op cruciale momenten. Het mooiste doelpunt van de avond kwam van Max van Zijderveld. Een perfect aangegooide break-out van Franken ving hij in de lucht, draaide een kwartslag en schoot onberispelijk via onderkant lat binnen.

Bij Aristos viel naast Tom van der Maas ook weer Rick Hellinga op. De beweeglijke opbouwer heeft veel inzicht en dreiging naar het doel toe. Een moeilijk af te stoppen handballer, die van groot belang is voor het team.

Beide coaches waren tevreden. Roestenburg, omdat zijn spelers de opdrachten goed hadden uitgevoerd en een prima wedstrijdinstelling toonden. Jack van Lier, omdat hij als debutant in de eredivisie de eerste punten had gepakt na de nederlagen tegen de topploegen Houten en Arnhem.

Doelpunten Quintus : Wesley Roeleveld (8), Yannick Boers (4), Patrick Broch (3), Max van Zijderveld (3), Dean van Haeren (3), Tom de Bruin (2), Stef van Kester, Bennie Heijker, Antoni Reniers, Ques Canninga en René de Bakker.
Doelpunten Aristos : Tom van der Maas (5), Max Ouderland (3), Sep Ouderland (3), Barry Klein (3), Rick Hellinga (2), Floris Offerman (2) en Danilo Cornelisse.

Bron AD SPORT/PETER LOTMAN