Quintus-speelsters bij jeugdselecties Oranje (deel 2).

In de zomermaanden worden traditioneel de internationale kampioenschappen voor nationale jeugdselecties gespeeld. Bij de damesjeugd waren er ook diverse speelsters van HV Quintus geselecteerd. Het is voor spelers en speelsters een bijzondere ervaring om uit te mogen komen voor hun eigen land in een Oranjeshirt. Inmiddels hebben de DU20 en DU16 hun Kampioenschap achter de rug.

Dames Oranje U20:
De Jong Oranje selectie van bondscoach Robert Nijdam heeft een fantastisch WK in Hongarije gespeeld. Uiteindelijk werd een historische 5 e plaats gehaald. In de laatste
plaatsingswedstrijd werd Denemarken verslagen, waar eerder in de poule NOG van was verloren.. Dit mooie sportieve resultaat was voor deze lichting speelsters een mooie afsluiting van hun periode bij nationale jeugdselecties. Een aantal speelsters heeft bij dit WK aangetoond op de korte of lange termijn zeker de mogelijkheden te hebben van toegevoegde waarde te worden voor de nationale dames A-selectie.
Van HV Quintus maakten de speelsters Jesse van de Polder (volgend seizoen Tus Metzingen), Iva van der Linden (volgend seizoen SG 09 Kirchhof) en Amy Oostveen
(volgend seizoen nog HA en Quintus) en ex-Quintus speelster Sharon Nooitmeer (volgend seizoen Metz) deel uit van deze selectie.

Dames Oranje U16:
Voor de speelsters van de dames U16 jaar is hun interlandperiode dit jaar in juli juist begonnen met het Open EK in Gothenburg (Zweden), bij de Partille Cup. In de selectie van bondscoach Ricardo Clarijs waren 5 speelsters uit de damesjeugd van HV Quintus opgenomen: Amber Verbraeken, Fem Boeters, Jette van Ingen, Mirthe de Jong en Roos Daleman (volgend seizoen Dalfsen). Ondanks een nederlaag tegen de latere toernooiwinnaar Hongarije wist Oranje zich te plaatsen voor de hoofdronde en versloegen daarin de sterke handballanden Polen en Frankrijk, maar werd in de laatste wedstrijd wel ruim verloren van het fysiek sterke Zwitserland. Op basis van doelsaldo (3 teams met 4 punten) moesten ze daarom op de laatste dag spelen om de 5 e en 6 e plaats. Na verlenging verloren ze daarin nipt van Tsjechië (de nr. 3 uit de andere poule). Belangrijk is wel dat het team zich bij het EK geplaatst heeft voor de EYOF komende zomer van 21-27 juli in Baku (Azerbaijan).

Dames Oranje U18:
De serie internationale Kampioenschappen deze zomer wordt afgesloten met het WK voor de dames U18 selectie in Kielce (Polen) van 7-19 augustus. Bondscoach Ricardo Clarijs heeft uit de damesjeugd van HV Quintus Lisanne Kruiswijk geselecteerd. Lisanne heeft het afgelopen jaar doordeweeks getraind op de Handbal Academie op Papendal en was een belangrijke schakel in onze succesvolle DA1-groep. Alleen op vrijdag trainde ze mee bij onze club en met haar team. Komend seizoen blijft Lisanne op de HA, maar stapt ze over naar SEW, waar ze voor komend seizoen een grotere kans heeft op aan veel speeltijd op de midopbouw in de eredivisie te krijgen. Tegenover het vertrek van Lisanne staat de komst van Zion Krullaars van SV Gemini, uit Zoetermeer. Ook Zion was het afgelopen seizoen speelster op de HA. Zion is ook geselecteerd voor het WK in Polen. Jill van der Zeijden, die dit seizoen wel wekelijks op dinsdag heeft mogen meetrainen bij de DU18 selectie is helaas niet opgenomen in de WK-selectie

Oranje is bij het WK ingedeeld in een groep met Japan (7 augustus, 14.00 uur), Noorwegen (9 augustus, 18.00 uur), China (10 augustus, 20.00 uur), Rusland (12 augustus, 16.00 uur) en Argentinië (13 augustus, 16.00 uur). Programma, een Livestream en resultaten zijn te vinden op de website van het evenement
http://handballpoland2018.pl/ en bij het NHV (www.handbal.nl).