Quintus-speelsters bij jeugd Oranje.

In de zomermaanden worden traditioneel de kampioenschappen voor nationale jeugdselecties gespeeld. Bij de damesjeugd zijn er ook diverse speelsters van HV Quintus geselecteerd. Het blijft voor speelsters een bijzondere ervaring om uit te mogen komen voor hun nationale team in een Oranjeshirt.

Dames Oranje U20:
Van 1 tot 14 juli wordt in Debrecen Hongarije, het WK gespeeld voor damesjeugdteams onder 20 jaar. Nederland zit ingedeeld in een poule met Denemarken, Roemenie, Angola, Japan en Paraquai.

In de selectie van bondscoach Robert Nijdam zijn de speelsters van dames 1 Jesse van de Polder, Iva van der Linden en Amy Oostveen opgenomen. Daarnaast speelt ex-Quintus speelster Sharon Nooitmeer er in, die komend seizoen gaat spelen bij het opleidingsteam van Metz. Lexie Louwerens moet door een blessure dit evenement aan zich voorbij laten gaan.

Over het WK (uitslagen, programma, resultaten), zie: http://www.ihf.info/IHFCompetitions/WorldChampionships/WomenJuniorworldchampionships/2018Women%E2%80%99sJunior(U20)WorldChampionshipHUN.
Alle wedstrijden zijn te volgen via de livestream: https://www.hungaryhandball2018.com/streaming.html.

Dames Oranje U16:
Nieuw dit jaar is dat er een Open Europees Kampioenschip is voor damesjeugdteams onder 16 jaar. Dit toernooi wordt deze week gespeeld, parallel aan de Partille Cup in Gothenburg (Zweden). Nederland zit ingedeeld in een poule met Litouwen, Georgiƫ, Hongarije en de Faroer Eilanden. Aan de tot standkoming van deze selectie is sinds januari een hele selectieprocedure vooraf gegaan gevolgd door centrale trainingen.

In de selectie van bondscoach Ricardo Clarijs zijn 5 speelsters uit de damesjeugd van HV Quintus opgenomen: Amber Verbraeken, Fem Boeters, Jette van Ingen, Mirthe de Jong en Roos Daleman.

Over het EK (uitslagen, programma, resultaten), zie:
We wensen de speelsters, daar in Zweden veel succes en leerzame ervaringen op!
Van de wedstrijden wordt een livestream gemaakt op het Instagram account van het team: ned_handball_0203.