Quintus Nederlands Kampioen rolstoelhandbal

Afgelopen weekend stond het tweede Nederlands Kampioenschap rolstoelhandbal bij Westfriesland SEW te Nibbixwoud op het programma. Het hele seizoen hebben de teams in toernooivorm tegen elkaar gespeeld om uiteindelijk bij de beste drie te eindigen. De beste drie speelden afgelopen zondag om het Nederlands Kampioenschap. De resterende teams speelden in een aparte poule voor de plekken vier tot en met zes te weten HCB’92 uit Boxtel, Quintus 2 en Ventura uit Schiedam.

In beide poules waren de teams aan elkaar gewaagd en het was duidelijk te zien dat het niveau is gestegen ten opzichte van afgelopen seizoen. Van de spectaculaire bal- en stoelbeheersing kon het publiek geen genoeg krijgen. Een drietal scheidsrechters was aanwezig en zorgde mede door hun strakke leiding voor mooie wedstrijden.

In de poule om het kampioenschap was uiteindelijk Quintus te sterk voor zowel CSV als SEW en mogen zich Nederlands Kampioen rolstoelhandbal noemen. Titelverdediger CSV werd onttroont en eindigde op de tweede plaats en SEW werd derde.

Het was een mooie dag voor het rolstoelhandbal, mede dankzij de organisatie door de vrijwilligers van SEW.

Voor fotoreportage van @fotobobi.nl Kijk hier verder