EK Rolstoelhandbal 2020 bij Quintus

Het Europees kampioenschap Rolstoelhandbal wordt in december 2020 gehouden bij Quintus in Kwintsheul. Het plan is onlangs door de Nederlandse handbalbond gepresenteerd bij de internationale handbalfederatie, die daar positief op reageerde. Om het EK mogelijk te maken, gaat Quintus de kleedkamers eind dit jaar beter geschikt maken voor rolstoelgebruik.

“De kleedkamers waren na veertig jaar sowieso aan een opknapbeurt toe”, zegt penningmeester Maurice van Lis tegen WOS Media. “Dus we hebben besloten om dan maar direct voor te sorteren op de organisatie van het EK 2020.” Zo worden onder meer de deurposten verbreed en verhoogd, komen er extra toiletvoorzieningen en worden ook de douches rolstoelvriendelijk gemaakt. De vereniging heeft al enkele jaren twee eigen rolstoelhandbalteams en dat bevalt goed. Enkele spelers zijn inmiddels international bij het Nederlands team.

Naast de aanpak van de kleedkamers staat bij Quintus nog een opknapbeurt voor de kantine en keuken op de planning. Ook wordt gekeken of het mogelijk is om de vereniging aan te sluiten op het aardwarmtenet. Om alles mogelijk te maken is door de gemeente al subsidie toegezegd en krijgt Quintus 5.000 euro van Fonds Westland. Daarmee is de club er echter nog niet. “We willen een beroep doen op de Heulse en Westlandse bevolking. Daarom gaan we binnenkort van start met een obligatielening”, aldus Van Lis.

Bron WOS Media; geschreven door Stefan van der Meer