Heren A-jeugd Partille Cup 2017 (dag 3)

5 juli 2017
Na een wat onrustige nacht voor de coach, gelukkig heeft ie van te voren goed nagedacht en oordopjes meegenomen. Er zijn door de spelers al wat internationale contacten gemaakt en is het Noors en Arnhems al wat opgevijzeld. Hiervan waren een aantal flink van slag en het duurde ook even voordat het rustig was.

We mochten vandaag vanaf 12.30 twee wedstrijden spelen. Voor de wedstrijd waren de mannen vrij om in Gotenburg rond te lopen en te genieten van deze prachtige stad. De eerste wedstrijd van vandaag was tegen een Belgische tegenstander, HBC Evergem. Deze wedstrijd begon voortvarend maar kantelde naar het einde van de wedstrijd. Het zou voor een coach wel eens leuk zijn als er wordt geluisterd en de woorden worden opgeslagen en verwerkt in handelen. De wedstrijd is gelijk geëindigd met een eindstand van 16-16.

De tweede wedstrijd was wederom tegen een Zweedse tegenstander, op zich niet vreemd in dit land. Lugi HF was een tegenstander van iets minder imposant Zweeds formaat. Dit Zweedse team speelde vooral technisch handbal, snelle krachtige passeerbewegingen en secuur afronden was hun voornaamste wapen. Gelukkig zetten onze Heulse/Den Hoornse mannen hier ook snel en verrassend handbal tegenover. De eerste helft ging ook gelijk op. In de 2e helft werden kleine foutjes direct afgestraft. De wedstrijd is helaas verloren met 16 - 9.

De organisatie heeft voor de coaches en begeleiders van de teams een “Leader lounge” gemaakt. Hierin mogen geen spelers en andere bezoekers komen en kan de technische staf zich even terug trekken en genieten van een welverdiend kopje koffie en eventueel een Zweeds pilsje. Wij hebben hier ook zeker gebruik van gemaakt.

Morgen de laatste 2 poulewedstrijden met een Braziliaans (HEBS) en uiteraard een Zweeds team (Önnereds HK) als tegenstander.

Onze Zwedentrip is mede mogelijk gemaakt door:
Onze hoofdsponsor: Flynth
Sponsors speciaal voor Zweden: Agona b.v. Installatietechnieken, SUPAIR banen voor ingenieurs, Jan van Ab schilders- en afwerkingsbedrijf Volendam, Bouwkundig Tekenbureau Verlaan, Ravage, Welgelegen Food & Drinks, AKPro Ramen & Deuren, Stamppotboerenkool.nl, Fast Sspinning en X-Styles.

Tot de volgende update met sportieve groet,
Ferry Bakker

• Internationaal Transport J.P. Vis & Zn. B.V.