Meisjes C1: weer een maand verder

Na de makkelijke wedstrijd tegen Savosa speelden we op 26 januari uit bij Westlandia. Vaak is dat een moeilijke wedstrijd. Maar dit keer werd het een vrij gemakkelijke overwinning van 11-18. In de dekking hadden we de grote opbouwspeelsters en de cirkel goed onder controle en in de aanval liep het ook lekker. Chaima en Ivy scoorden mooie doelpunten vanaf de opbouw en in de tweede helft ging het bij Suze en Tess ook beter met hun schijnbewegingen. Ook speelden we de cirkel goed vrij en daardoor konden Lisanne en Fem ook hun doelpuntjes meepikken. Een terechte overwinning.
De week daarna speelden we uit bij Oliveo een leuke en sportieve wedstrijd. Met een heel goed en jong scheidsrechterskoppel. We hadden op de training voor het eerst een systeempje geoefend, wat we op veel verschillende manieren konden spelen en konden dat in deze wedstrijd goed uitproberen. Het lukte meteen ook heel goed, hoewel we soms wel in de war raakten, maar dat was dan wel weer grappig. Ons jonkie Fem was deze wedstrijd fantastisch op dreef en scoorden van alle posities. Ook Julia, de invalkeepster uit C3, deed het goed. Het werd 33-6.
Op woensdag hebben we toen weer een keer tegen een combinatieteam van B3, B4 en B5 geoefend. In het begin van de wedstrijd werden we een beetje overrompeld door de sterke B-meiden en werden we aan alle kanten voorbij gelopen. Na een time-out ging het bij ons beter lopen en hadden we mooie aanvallen en ging het in de dekking ook beter. Het was een leuke wedstrijd waarvan we weer veel hebben geleerd, bedankt B-meiden dat we tegen jullie konden oefenen.
Op zaterdag speelden we tegen Velo. Veel meiden hadden ‘s ochtends al een selectietraining gehad. Alle meiden die we hadden opgegeven zijn door en mogen nu een aantal trainingen meemaken en dan vallen er weer wat speelsters af. Gefeliciteerd keepsters Fleur en Ilse en speelsters Chaima, Ivy, Tess, Suze en Lisanne.
Tegen Velo begonnen we niet goed aan de wedstrijd, maar Velo zeker ook niet. Eigenlijk was het te nerveus, jammer want zo’n wedstrijd met veel publiek zou juist leuk moeten zijn. Wij kwamen een beetje los, verdedigend hielden we het goed dicht en aanvallend makten we een paar doelpunten. Na 10 minuten had Velo pas 1 keer gescoord en kwam er een meisje uit de B het veld in en dat veranderde de wedstrijd. Lisanne hield haar eerst wel goed tegen, maar vanaf een andere plek scoorde zij 3 keer op rij en waren wij het spoor bijster. Gelukkig scoorde Chaima nog een mooi doelpunt vanaf de opbouw en eerstejaars Fem maakte 2 mooie acties vanaf de rechterhoek wat resulteerde in een pingel en een doelpunt. De ruststand was 5-7 in het voordeel van Velo.
In de rust tegen de meiden gezegd dat ze vooral moeten genieten van deze wedstrijd, maar dat was in het veld toch wel moeilijk.
Tess kwam gelukkig wel beter in de wedstrijd en scoorde een aantal mooie doelpunten. Ook Chaima probeerde wel goed door te gaan, maar Velo was zo bang voor haar dat zij door ongeveer 3 meiden werd verdedigd. En dat is moeilijk, zeker als de meiden waartegen je speelt ook nog eens een jaar ouder zijn.
Ilse hield er nog wel wat mooie ballen uit voor ons, maar we kregen ze er bij de goede keepster van Velo ook niet makkelijk in.
Velo won dan ook met 4 doelpunten verschil, met dit team was dat terecht.
Helemaal niet erg dat dit een keer gebeurt. Ook dit soort spannende wedstrijden met veel publiek moet je leren spelen als je een goede handbalster wilt worden!
Volgende week gaan we gewoon weer verder met deze leuke competitie, waarin we onverwacht toch bovenin meedraaien.