Vereniging

Handbalvereniging Quintus - opgericht in 1950 - is een vereniging met ruim 400 leden, waarvan rond de 250 jeugdleden zijn. Het mag zich daarmee één van de grootste handbalverenigingen van Nederland noemen. In de afgelopen jaren heeft Quintus vele successen gekend en is daarmee een begrip in de Nederlandse handbalwereld.

De dames spelen al vanaf 1968 in de eredivisie. De heren speelden van 1977-1983 in de eredivisie en tot het seizoen 1998-’99 in de top van de eerste divisie. In maart 1999 keerde heren 1 terug naar het hoogste niveau en gelijktijdig promoveerden de reserves naar de eerste divisie. Dames 2 promoveerde in 2003 naar de eerste divisie en draait de laatste seizoenen steeds mee in de top 5.

Quintus is vanwege zijn unieke structuur een begrip geworden en gebleven in de Nederlandse handbalwereld. De vereniging heeft altijd kunnen profiteren van de kennis van gereputeerde trainers als Leo van Velzen, Jan Kecskeméthy, Hans Beugel, Jan Alma, Sjors Röttger, Rolf Schulte, René Romeijn, Hennie Romeijn, Eelco Overkleeft, Jan van Kester, Alex Curescu.

Grote sportieve successen uit de geschiedenis van de vereniging zijn het winnen van de N.H.V.-beker door de dames in 1979 en natuurlijk het winnen van alle prijzen die er maar te winnen zijn in 2006 en 2007: Nederlands Kampioen, Bekerkampioen en de Supercup. Verschillende keren werd deelgenomen aan de Europacup, in 2006 en 2007 speelden de dames ook één ronde Champions League. In 2006/2007 speelden zij vier rondes EHF-cup en verloren van de latere kampioen: SC Zvezda Zvenigorod. In september 2007 organiseerde Quintus de Champions League voorronde met ploegen uit Zweden, Turkije en Servië. De dames kwamen niet verder dan een vierde plek.

Ook de jeugd van Quintus – jarenlang getraind door Jan van Kester - presteert goed zowel in de regio als op nationaal niveau. Verschillende keren werden zij Nederlands Kampioen, zowel bij de jongens- als de meisjesjeugd.
Quintus is altijd wel vertegenwoordigd geweest in één van de nationale selecties. Recentelijk zijn dit onder andere Pim van Velzen, Jan de Bakker, Mario Verbraeken, Frank van der Zanden, Frank Krijger, Fabian van Olphen geweest aan de herenzijde. Maar ook aan de dameskant is onze vereniging vertegenwoordigd (geweest) met speelsters zoals Marieke van der Wal, Maura Visser, Roxanne Bovenberg, Tess van Buuren, Kelly Vollebregt, Kelly Dulfer, Yvette Broch en Ailly Luciano.

Adr. van der Voort, Stalen Buizen B.V. heeft de vereniging vanaf 1974 financieel als hoofdsponsor gesteund. In deze periode is de vereniging door het leven gegaan als Van der Voort-Quintus. Sinds enkele jaren is dit sponsorschap helaas geëindigd. Dit biedt echter wel perspectieven voor nieuwe partijen die zich door sportsponsoring willen profileren en hun naam willen verbinden aan onze succesvolle vereniging. Gelukkig kan de vereniging ook rekenen op de inbreng van een grote groep subsponsors. Kledingsponsor bij de dames is op dit moment Metazet/Virto en bij de heren Koornneeff Werving & Selectie. Voor exacte weergave van de sponsors verwijzen wij u naar de sponsorpagina.

• Metazet
  • Koornneef Werving & Selectie
  • Internationaal Transport J.P. Vis & Zn. B.V.